Esküvővel a válság ellen
2010. Augusztus 12.

Életünk egyik legszebb napját igyekeznek igazán felejthetetlenné tenni a gazdasági válságot az esküvő-turizmussal egyensúlyozó olaszországi önkormányzatok. Veronában a boldogító igent Rómeó és Júlia teraszán mondhatjuk ki, Genovában a stadionban - lepkereptetéssel.

 Rizsszemeket dobtak a templomból kilépő férj és feleség fejére a hagyományos olasz esküvőkön. A termékenységet jelképező rizst az utóbbi időben vörös vagy fehér rózsaszirom váltotta fel. A vendégsereg kezében tartott nejlonzacskókból hajított rizs nem volt a legelegánsabb látvány, ráadásul a kemény rizsszemek maradandó sebet okozhattak az ifjú pár fején és arcán. A rózsaszirom nem üt, de sokkal több kell belőle mint rizsből, gyorsan elfonnyad és amikor a virágeső földet ér, csúszik is.     A rizs és a rózsaszirom azonban már a múlthoz tartozik. Új esküvői divat érkezett az Egyesült Államokból a házasodni is a lehető legdekoratívabban szerető Itáliába: a templomból vagy az anyakönyvezetői hivatalból kilépő pár feje fölött élő lepkéket reptetnek. Az esküvői lepkereptetés ára a pillangók számától és nagyságától függ. Az alapszolgáltatás 500 euróba (140 ezer forint) kerül, de az angol nevén butterfly wedding - szervezői akár 7000 (2 millió forint) is elkérhetnek. A megfelelő színhatásért több száz lepkére van szükség.

Még mielőtt bárki hóbortért kiáltana, tudni kell, hogy a lepkés esküvőt az olasz agrárszövetség is lelkesen üdvözölte az ágazat leleményességének és alkalmazkodó képességének bizonyítékaként. A szövetség szerint az olasz agrárszektor ráérzett arra, hogy a gazdasági válságban ez is megoldás lehet: máris nőtt az olaszországi lepketenyészetek száma. 

Az esküvőt mások is jól jövedelmező bevételi forrásnak tartják, például Veronában, ahol Rómeó és Júlia híres teraszán mondhatjuk ki az örökre szóló igent. Az önkormányzat Sposami a Verona (Vegyél el/Gyere hozzám Veronában) című, többnyelvű honlapja nem mindig működik, az azonban kiderül, hogy a Capuletek palotájának legszebb termében, a vasárnap délelőtt tartott esküvő a veronaiaknak 600 euróba kerül, máshonnan érkező olaszoknak 700 euróba, külföldieknek 800 euróba. Azoknak, akik az Európa Unión kívülről mennek Veronába esküdni még drágább, ezer eurót kell fizetniük.

 Esküvőkkel tölti meg az üres városkasszát Genova polgármestere is, aki szeptembertől a Marassi labdarúgó stadionban házasítja össze azokat, akik a Genoa vagy a Sampdoria szurkolói előtt kívánnak hűséget fogadni egymásnak. Ennek a szertartásnak is meglesz a maga hangulata, hiszen a drukkerek bekiabálásai kísérik. A liguriai városból érkező hírek szerint a házasulandó párok máris sorban állnak, pedig a stadionbeli esküvő ára még nem is ismert.  


Töltés...

Ugye Te is "Álomlagzit" szeretnél?

Kilenc Elengedhetetlen Határidő ahhoz, hogy minden el legyen intézve az Esküvőd napjának előestéjén

Ha még nem tetted volna meg,
Regisztrálj MOST!

Regisztrációd után azonnal megkapod a
9 Elengedhetetlen Határidőt e-mailben!

A Regisztrációhoz kattints ide!

Okleveles esküvőszervezőnk válaszol!

Tedd fel kérdésed az

info@szegedi-eskuvo.hu

e-mail címen, és okleveles esküvőszervezőnk 48 órán belül válaszol!

 

 Hírek, események


 Partner oldalaink

Kecskeméti Esküvő

 Belépés

Felhasználó:
Jelszó:

» Regisztráció

 Hamarosan egybekel

Összes pár

 Szavazás
Te milyen lakodalmat szertnél magadnak?
Nagy étteremben sok vendéggel
Szabadtéren sok vendéggel
Szűk körben...
Kettesben...
 Toplista

1.god
2.sinregi
3.csimu 
4.joinm 
5.ancsabi 
6.bcosette 
7.borsolva 
8.edina82 
9.akelaf 
10.Tavimanna 

Copyright ©2006-2008 Virtualcom Bt. - www.virtualcom.hu Felhasználási feltételek Adatvédelmi nyilatkozat Média Ajánlat ViP-CMS - A Sokszínű Tartalomkezelő Rendszer